Her får du én af de største samlinger af forkortelser, som du vil støde på, når du arbejder med digital markedsføring og evt. også selv arbejder med dit website.

A

Hvad betyder Ad recall lift?

Ad recall lift er en metric der bruges til at estimere, hvor godt en målgruppe husker en bestemt annonce. Dvs. en estimering over hvor mange mennesker der vil kunne huske en virksomhed, efter en annoncekampagne. Ad recall lift er ofte en god metric i branding kampagner, hvor en virksomhed eller organisation skal ud med et bestemt budskab.

Hvad betyder Ad spend?

Ad spend er en fællesbetegnelse for, hvor mange kroner man bruger på sine annoncekampagner, men kan også betyde hvor meget man bruger på en enkelt annonce, et enkelt søgeord eller en annoncegruppe.

Hvad betyder AOV?

Forkortelsen er engelsk og stå for Average Order Value. På dansk ville man oversætte det til Gennemsnitlig kurvstørrelse. Altså en værdi, som fortæller dig hvad dine kunder i gennemsnit køber for.

Hvad betyder API?

API står for Application Programming Interface og er en kobling der kan binde to stykker software sammen, så de kan interagere med hinanden og dele data.

Hvad betyder Attribution models?

Attribution models, eller tilskrivningsmodeller på dansk, står for den kunderejse som en bruger har anvendt, frem mod en konvertering. Hvis en kunde har klikket på tre Google annoncer og lavet to søgninger i Google, inden de vælger at udfylde en kontaktformular, er der tre annoncer og to resultater i Google der attribuerer (har del i) til selve konverteringen. Man tilskriver således annoncerne og søgeresultaterne en del af værdien for henvendelsen fra kunden.

B

Hvad betyder B2B?

B2B står for Business to Business og er en forkortelse du primært vil støde på, hvis laver forretninger med andre erhvervsdrivende. Altså du sælger til andre virksomheder.

Hvad betyder B2C?

B2C står for Business to Consumer og den forkortelse vil du ofte bruge, hvis du sælger til private, altså forbrugerne af det du sælger.

Hvad betyder BOFU?

BOFU henviser til Bottom of the funnel, og er personer der tilhører den snævre målgruppe som er parat til at købe eller henvende sig til din virksomhed. De har gjort deres research og er interesserede i dit produkt. Det rette tilbud på det rigtige øjeblik, kan gøre at de kontakter netop dig, eller køber netop dit produkt. 

Hvad betyder Bounce Rate?

Bounce rate eller Afvinsningsrate på dansk, står for det procentvise antal personer, som på din webside, kun ankommer til websiden og derefter forlader siden igen uden at foretage sig noget. Dvs. det er en betegnelse for den andel af besøgende, som intet foretager sig på din webside. I udgangspunktet er det en god ide at have en lav bouncerate, men i nogle tilfælde, hvis dine besøgende finder det de kom efter på din webside, kan en høj bouncerate også være en god KPI.

C

Hvad betyder CAPTCHA?

CAPTCHA står sjovt nok for Completely Automated Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart.

CAPTCHA støder du på, når du fx skal udfylde en formular på et websit eller vil forebygge, at kommentarer på dine blogindlæg og kontaktformularer udfyldes af spambots.

Hvad betyder ccTLD?

ccTLD står for Coutry Code Top-Level Domain er ofte noget du vil støde på i forbindelse med køb af domæner. Fx ender danske domæner på .dk og her er det DK, som er ccTLD.

Hvad betyder CLV?

CLV angiver den værdi en kunde har for dig totalt set i den tid en kunde er kunde hos dig – og står for Customer Lifetime Value.

Det er meget vigtigt for dig, at kende CLV på dine kunder, da den er med til, at fortælle dig hvor mange marketingskroner du kan bruge på at skaffe kunden og stadig lave profit.

Hvad betyder CMS?

CMS står for Content Management System og er en betegnelse for en platform, hvor man kan styre og opbygge websites.

Du kan fx opbygge et website i WordPress, Joomla, Wix eller noget helt fjerde. De fungerer alle som CMS.

Hvad betyder CPA?

CPA er en meget vigtig term for dig, hvis du fx har en webshop. CPA står for Cost Per Aquisition. CPA er simpelthen, hvor meget du giver for en kunde. Vigtigt for dig, at vide så du har en idé om, om du betaler for meget for dine kunder. Du kan godt betale mere for dine kunder end de lægger i ordre, hvis du også kender deres CLV (Customer Lifetime Value – livstidsværdi) og den er så god, at du hente pengene hjem over tid plus mere. Det er der fx mange abonnements-baserede virksomheder, som spekulerer meget i. Det samme gælder fx også i tøj- og modebranchen.

Hvad betyder CPC?

CPC betyder Cost Per Click. CPC er en forkortelse, som bruges når man snakker om betalt markedesføring. Meget simpelt, hvad koster et klik fra en annonce, som fører til dit website.

Hvad betyder CPI?

CPI betyder Cost Per Impression. CPI er en forkortelse, som bruges når man skal vide hvad det koster, at få synlighed på nettet, når du fx køber bannerplads på andre hjemmesider end din egen.

Det kan fx være, at du får 100.000 visninger på en hjemmeside – du mener har relevans for dine kunder – til en given pris, som fx kunne være 1.000 kr. Det vil sige, at du har en CPI på 0,01 kroner.

Hvad betyder CPL?

CPL betyder Cost Per Lead. Cost Per Lead er ganske simpelt, hvad du giver for et lead. Hvad vil du give for en potentiel kunde? Hvis du ved hvad du tjener på en kunde, så kan du regne ud hvad du vil give for en kunde. Hvad er kundens livstidsværdi og hvad er din dækningsgrad på kunden?

Hvad betyder CPM?

CPM står for Cost Per Mille, eller Cost Per Thousand. Hvad koster det dig, at få 1.000 besøgende på dit website. Det er en ofte brugt brtegnelse, som fx er en del indkøb og overvågning af ens bannerannoncering.

Hvad betyder CPR (Facebook)?

CPR står for Cost per Result og angiver den gennemsnitlige pris per resultat af dine Facebook ads. Dvs. er dine resultater målt i salg, og du har en CPR på 100 kr. betyder det, at hver gang du gør et salg, koster det dog gennemsnitligt 100 kr.

Hvad betyder CRM?

Et CRM er et miljø, hvor du kan håndtere alle dine kunderelationer i ét samlet system. CRM står for Customer Relationship Management. Et CRM kan gøre det lettere for dig, at håndtere din aftaler med din kunder. Aftaler som kan indeholde alt fra kontaktoplysninger, kontrakter, købshistorik osv.

Hvad betyder CRO?

CRO står for Conversion Rate Optimization. Det er et vigtigt område for fx webshops, hvor du skal konvertere den trafik du får til kunder. Det betyder meget for din forretning, hvis du fx har 100 besøg hver dag, og du så kan få bare én mere til, at købe hver dag fordi du har optimeret dit indhold, checkout flow eller noget helt tredje.

Hvad betyder CSS?

CSS står for Cascading Style Sheets. Det er de færreste, som engentlig ved hvad det betyder, da det i daglig tale altid omtales CSS. CSS er en fil på dit website, som indeholder reglerne for dit design på websitet. Fx hvilken farve som baggrunden skal være, hvilke størrelse skrift skal du have osv.

Hvad betyder CTR?

CTR betyder Click Through Rate og er en betegnelse for, hvor mange som ser din annonce  (fx Google Ads eller et organisk søgeresultat) og som så besøger netop din webside.

Fx hvis din annonce bliver set 100 gange og 10 klikker på annoncen, så har du en CTR på 10%.

Hvad betyder CTA?

CTA står for Call to action. Og det betyder i korte træk, at du giver din besøgnede på dit website en mulighed for, at interagere med dit indhold. En CTA kan bestå af flere ting, som fx en download-knap, print-knap, en formular, en test, mulighed for at se en video eller andre ting, hvor de besøgende kan gøre noget på siden.

D

Hvad betyder DNS?

DNS betyder Domain Name System. DNS er noget du vil støde på i forbindelse med dit websites domænenavn og IP-adresse. En DNS er i meget korte træk en funktion, som oversætter dit websites IP-adresse til domænenavn. Det er nemmere for folk, at huske på Nioba.dk fra for en længere talrække.

Hvad betyder DR?

DR er betyder Domain Ranking og en værdi, som Ahrefs bruger til, at værdisætte både mængden og kvaliteten af indgående links, som et website har. Det er ikke ensbetydende med, at Google mener det samme eller har registreret de præcist samme indgående links.

E

Hvad betyder EMD?

EMD betyder Exact Match Domain og findes i sammenhæng med domænenavne. Fx hvis dit primære søgeord for din forretning er “sorte bananer” og du køber domænet sortebananer.dk, så har du et EMD-domæne – et exact match domæne. 

Hvad betyder EPC?

EPC betyder Earnings Per Click. EPC er en forkortelse du vil støde på, når der snakkes om din indtjening i fx affiliate marketing. I affiliate marketing vil man meget gerne vide, hvad man tjener på, at sende leads/brugere videre til en webshop, hvor kunderne laver et køb.

Fx hvis du sender 100 besøgende (klik) videre til en webshop, hvor der bliver lavet køb til en samlet værdi på 10.000 kr og du har en aftale med shoppen om, at du får 10% af omsætning, så er din EPC på 10 kr. Og regnestykket ser således ud: 10.000 kr (omsætning) / 10 % (kommission) / 100 (klik) = 10 kr. Altså en EPC på 10 kr.

Hvad betyder EPM?

EPM betyder Earnings Per Mille. På dansk kunne man kalde det indtjening pr 1000. Det er som udgangspunkt et term man bruge i forbindelse med bannerannoncering. Når man laver en udregning i promille, så er det som regel, da man arbejder med en hvis mængde data og måske en midre konverteringsrate – som er tilfældet ved bannerannoncering.

F

Hvad betyder FAQ?

FAQ betyder Frequently Asked Questions. På dansk betyder det Ofte Stillede Spørgsmål, og består fx af en række spørgsmål, som dine kunder kunne finde på at stille om dit produkt eller din service, som du så svarer på én gang, fordi det så er at finde for alle.

Hvad betyder FCA?

FCA står for First Click Attribution og betyder at al værdien for en konvertering, tildeles eller attribueres, til den første annonce og tilhørende søgord, der indbragte konverteringen.

Hvad betyder FTP?

FTP betyder File Transfer Protocol. Typisk er FTP noget du vil bruge, når du skal uploade filer direkte til den server hvor dit website ligger.

G

Hvad betyder GSC?

GMB står for Google My Business og er Googles oversigt over forretninger i et geografisk område. GMB er en vigtig bestanddel for fysiske forretninger, der har brug for at kunderne fysisk træder ind i butikken, eller fysisk møder op, for at gøre et køb.

Hvad betyder GSC?

GSC betyder Google Search Console. GSC vil du mest støde på digitalt, da det i daglig tale omtales Search Console, men ofte skrives GSC. Google Search Console er kort fortalt Googles talerør til dig. Her får du informationer om hvordan Google ser på dit website. Er der fx nogle fejl du skal have rettet for, at Google og brugerne bedre kan bruge dit website. Ydermere får du en masse data om dit website og de søgninger, som laves hvor dit website er repræsenteret i Googles søgeresultater.

Hvad betyder GTM?

GTM betyder Google Tag Manager. GTM vil du oftest støde på, på skrift. I daglig tale er det mest benævnt som Tag Manager. Google Tag Manager er en Google-service, hvor du kan samle scripts fra dit website, så de loades hurtigere på din side, i ét samlet kald, i stedet for mange kald. Det kunne være en masse kald fra eksterne services, som fx Facebook, Twitter, Sleeknote o.lign. Disse kald sker, hvis du fx vil hvis dit Twitter eller Instagram-feed på dit website eller have installeret en Facebook-pixel til remarketing.

H

Hvad betyder H1?

H1 betyder Heading 1. Det er den markup, du giver din overskrift på en webside. Det er din overskrift. Se den som en titel på en bog. Der er kun én, og den skal beskrive indholdet på siden i sin helhed.

Hvad betyder H2?

H2 betyder Heading 2. Og er din underskrift på en webside eller et blogindlæg. Du kan have flere underoverskrifter. Ligesom kapitler i en bog.

Hvad betyder H3?

H3 betyder Heading 3. En H3 er markup på en under-underoverskrift. En overskrift på et afsnit, som hierakisk kommer efter en H2 og et evt. afsnit.

Hvad betyder H4?

H4 betyder Heading 4. En H4 er markup på en under-underoverskrift. En overskrift på et afsnit, som hierakisk kommer efter en H3 og et evt. afsnit.

Hvad betyder H5?

H5 betyder Heading 5. En H5 er markup på en under-underoverskrift. En overskrift på et afsnit, som hierakisk kommer efter en H4 og et evt. afsnit.

Hvad betyder H6?

H6 betyder Heading 6. En H6 er markup på en under-underoverskrift. En overskrift på et afsnit, som hierakisk kommer efter en H5 og et evt. afsnit.

Hvad betyder Href?

Href betyder Hypertext REFerence og er kode brugt til at oprette et link til en side, når der skrives i HTML.

Hvad betyder HTML?

HTML betyder Hypertext Markup Language og er den internationale sprog standard til opmærkning af dokumenter, designet til at blive vist på et website. Til HTML kan der tilkobles CSS og scripts såsom JavaScript.

Hvad betyder HTTP?

HTTP betyder Hypertext Transfer Protocol og er den protokol der tages i brug, når der skal vises HTML sider fra en server til en web browser (client-server).

Hvad betyder HTTPS?

HTTPS betyder Hypertext Transfer Protocol Secure er en kombination af HTTP protokollen og SSL/TLS protokollen. SSL/TLS virker ved at der bruges en ‘public key’ til at kryptere dataen, når der bliver gjort brug af HTTP. 

I

Hvad betyder IP?

IP betyder Internet Protocol. Forkortelsen IP render man på, når man snakker en om computers adresse eller en websides adresse.

Hvad betyder IG?

IG er en forkortelse for det sociale medie InstaGram.

Hvad betyder ISP?

ISP betyder Internet Service Provider. Det er helt basalt bare en internetudbyder.

J

K

Hvad betyder KPI?

KPI er en forkortelse for Key Performance Indicator. En KPI er en målbar værdi eller metric, der fremviser hvor gode en virksomhed eller oganisation er til at leve op til de mål som virksomheden måtte sætte sig.Virksomheder bruger KPI´er til at måle og evaluere hvor gode de er til at opnå deres målsætninger. I markedsføring kan man også sætte KPI´er for hvor god en virksomhed er, til at opnå de målsætninger man har sat sig for den digitale marketing.

L

Hvad betyder LCA?

LCA betyder Last Click Attribution, og betyder at al værdien for en konvertering gives til det sidste klik og det tilhørende søgeord. Her ignorerer man, at der måske har været andre klik på andre annoncer før, men man ser kun på hvilken annonce og hvilket søgeord, der i sidste ende ledte frem til en konvertering.

Hvad betyder LSI?

LSI betyder Latent Semantisk Indeksering – eller Latent Semantic Indexing. LSI-ord bruges af Google til, at forstå betydning og indholdet af din tekst. De ord du bruger som synonymer og relaterede søgeord til dit “hoved-søgeord” er LSI-søgeord.

Hvad betyder LTV?

LTV betyder Life Time Value. Life Time Value er en udregning du laver, når du skal finde den gennemsnitlige indtjening du forventer pr. kunde du har. Det er en vigtig parameter du skal kende for fx, at kunne regne på din marketingsudgifter. Du skal altså vide, hvad en kunde er værd for dig, så du nemmere kan regne på, hvad “du vil give for en kunde”.

M

Hvad betyder MOFU?

MOFU betyder middle of the funnel, og henviser til at en besøgende på websiden/weebshoppen er nået til at overveje at købe et produkt eller henvende sig til virksomheden. Brugeren er med andre ord i en undersøgende fase, og har valgt din webside som et af de steder der kunne løse brugeren problem/udfordring.

N

Hvad betyder NAP?

NAP betyder Name Address Phone. Man kan forkorte til NAP, når man snakker om fx en virksomheds kontaktinformationer. NAP er et akronym for Name Address Phone.

Hvad betyder NLP?

NLP står for Natural Language Processing og er en betegnelse Google anvender for det fokus de har på algoritmer, der analyserer tekster på tværs af sprog og domæner. NL bruges til at analysere en tekst, og markere ordenen teksten med labels, der forklarer hvilken type ordet er (om det er en person, en organisation, et event, en lokation eller en service – eksempelvis). Ved at tillægge ordene labels og kategorisere dem, kan det hjælpe Googles algoritme til bedre at forstå hvad teksten handler om.

O

Hvad betyder OS?

OS betyder Operating System. Et OS er det styresystem, som håndterer alle dine programmer og funktioner på din computer, tablet, smart phone, smart watch o.lign.

P

Hvad betyder PBA?

PBA står for Position-based Attribution og er en tilskrivningsmodel, der giver 40% af en værdi til både det første og sidste klik på annonceinteraktioner og tilhørende søgeord, og giver 20% af værdien til alle mellemliggende klik. En meget anvendt tilskrivningsmodel i mange Google Ads søgeordkampagner.

Hvad betyder PBN?

PBN betyder Private Blogging Network. Et såkaldt PBN er blevet betegnelsen for en lang række hjemmesider drevet af én eller flere ejere og har det ene formål, at sende links til eksterne sider for, at øge den eksterne hjemmeside “digitale styrke”. PBN-artikler er ofte købte udgivelser og af relativ lav indholdsmæssig værdi.

Hvad betyder PHP?

PHP betyder Hypertext Preprocessor. PHP er et programmeringssprog, som sker på serversiden og primært bruges til udvikle hjemmesider.

Hvad betyder PPC?

PPC betyder Pay Per Click og er et marketing-term, som bruger når man taler om markedsføring, hvor man betaler pr klik. Det er fx Google Ads og Google Shopping, hvor du som virksomhed betaler et beløb pr besøgende, som klikker på én af dine annoncer og derved ender på ét af dine produkter eller landingssider.

Hvad betyder PV?

PV står for Pageviews og står typisk for hvor mange sider en burger har set i løbet af en internetsession.

Q

Hvad betyder QS?

QS betyder Quality Score. Quality score er en numerisk værdi, som bruges i forbindelse med Google Ads-annoncer. En Quality Score vurderes blandt andet ud fra hvor godt et sammenhæng der er mellem en Google Ads-anonnonce, søgeordene og landingssiden for annoncen.

R

Hvad betyder ROAS?

ROAS står for Return-on-ad-spend, og angiver hvor stort et afkast man får for sin annoncering. Bruger du eksempelvis 1000 kr. i ad spend, og omsætter for 3000 kr. har du en Retern on ad spend/kampagneafkast, på 300%. I eksempelvis Google ads, kan man anvende budstrategier, der forsøger at opnå en bestemt ROAS, så man er sikker på, at investeringen i Google ads betaler sig.

Hvad betyder ROI?

ROI står for Return On Investment. Som helt enkelt betyder, hvad du får retur for din investering. En ROI udregnes ofte i procenter og i modsætning til fx ROAS, så den procentsats du får på din ROI en fortjeneste, hvor ROAS er forbrug kontra omsætning.

Hvad betyder RSS?

RSS betyder Real Simple Syndication. RSS er en slags feed og en måde man kan distribuere indhold på nettet. Det er en måde, hvor ens følgere kan sikres, at modtage ens indhold, når det udgives.

Hvad betyder RT?

RT står for ReTweet og er en forkortelse der betyder at en bruger på Twitter deler en tweet med andre brugere.

S

Hvad betyder SaaS?

SaaS betyder Software as a Service. Software as a service kaldes hvis du er udbyder af noget software som andre betaler for at bruge til fx at drive deres virksomhed. Et SaaS-produkt kan være et online regnskabssystem, ranktracker, et system til udsendelse af nyhedsmails eller noget helt fjerde.

Hvad betyder SE?

SE betyder Search Engine. En Search Engine er, som du sikkert har regnet ud, en søgemaskine. Der findes flere forskellige søgemaskiner. Den mest brugte er Google, men du kender sikkert også Bing, Ecosia, Yahoo, Yandex, DuckDuckGo og ja selv Youtube blandt mange flere.

Hvad betyder SEM?

SEM er en forkortelse for Search Engine Marketing. Kort sagt handler det om markedsføring af hjemmesider i søgemaskinerne gennem betalt annoncering.

Hvad betyder SEO?

SEO står for Search Engine Optimization. Eller på dansk Søgemaskineoptimering. Søgemaskineoptimering er et stort område, men handler i bund og grund om, at optimere indholdet på ens hjemmeside, så det bliver bedst muligt vurderet af søgemaskinernes algoritmer og derved får bedre placeringer i søgeresultaterne.

Hvad betyder SERP?

SERP betyder Search Engine Results Page. Det er kort og godt den side du ser, så snart du har lavet en søgning på en søgemaskine. SERP’en er listen over søgeresultater, som søgemaskinen finder mest relevant for dig for en given søgning.

Hvad betyder SMM?

SMM betyder Social Media Marketing. Social Media Marketing er markedsføring på de sociale medier via betalt annoncering. Fx på sociale medier som FACEBOOK, Instagram eller LinkedIn.

Hvad betyder SoMe?

SoMe er en gængs forkortelse for Social Media.

Hvad betyder SSL?

SSL står Secure Sockets Layer. Et SSL certifikat er en protokol til webbrowsere og servere, der muliggør godkendelse, kryptering og dekryptering af data, der sendes over internettet.

T

Hvad betyder TF-IDF?

TF-IFD betyder Term Frequency-Inverse Document Frequency. Term Frequency-Inverse Document Frequency – eller TF-IDF – er et statistisk mål, der evaluerer, hvor relevant et ord er for et dokument i en samling af dokumenter. Dette gøres ved at multiplicere to metrics: hvor mange gange et ord vises i et dokument og den omvendte dokumentfrekvens for ordet over et sæt dokumenter.

Hvad betyder ThruPlays (Facebook)?

ThruPlays er en metric Facebook bruger, der angiver det antal gange en video blev set til ende, eller at der mindst blev set 15 sekunder af videoen.

Hvad betyder TOFU?

TLD står for Top of the funnel. Dette henviser til awareness delen, hvor man forsøger at henvende sig til en bred målgruppe. Det er alle de personer der helt overordent kunne potentielt set, være interesseret i et særligt produkt.I en Facebook kampagne for fodboldsko, kunne det være en målgruppe som personer der: Interesserer sig for sport og fodbold.

Hvad betyder TLD?

TLD står for Top-Level Domain. Et Top-Level Domain er den “øverste del” af domænets navn. Ikke indeholdende subdomæner eller biblioteker. I vores tilfæde her er det Nioba.dk.

Hvad betyder ccTLD?

TLDcc står for Coutry Code top-Level Domain. Country Code Top-Level Domain er et domænes “landekode”. Som du kender det fra alle danske domæne, så de landekoden DK, Sverige SE, Tyskland DE osv. En anden meget kendt og bredt brugt er COM. Som ikke er en landekode, men som står for Commercial, da domænet fra start var tiltængt virksomheder.

Hvad betyder TTF?

TTF betyder Topical Trust Flow. Topical Trust Flow er hvor trovædig og hvor meget autoritet en hjemmeside har indenfor sin niche. Indholdet, der linker til en side, hjælper med at bestemme dets aktuelle trust flow. Så jo mere henvisende domæner med samme niche, jo mere nøjagtigt er det aktuelle trust flow.

U

Hvad betyder UI?

UI betyder User Interface, eller brugergrænseflade på dansk. En brugergrænseflade er præcist, hvad det lyder som. En brugergrænseflade er et digitalt område, hvor man kan styre og interagere med fx en maskine eller noget software.

Hvad betyder UR?

UR står for URL Rating. URL Rating er en metric som bruges af Ahrefs til, at fortælle om en given URLs styrke. Mere præcist en given URLs linkstyrke. Værd at bemærke er det, at det ikke er Google, som har angivet dette.

Hvad betyder URL?

URL står for Uniform Ressource Locator. En URL er en adresse til en hjemmeside. En hjemmeside, som egentlig har en IP-adresse bestående af en række tal. Da en sådan talrække er svær at huske – specielt hvis du skal huske på mange forskellige, hvilket du skal – så bruger man en DNS, som kan fortælle hvilken IP domænet er tilknyttet.

Hvad betyder USP?

USP betyder Unique Selling Proposition. Unique Selling Proposition – nogen kalder det også Unique Selling Points – bruges til, at beskrive fx. 3 områder/services – eller flere – hvor din virksomhed skiller sig mærkbart ud fra de andre i branchen.

Hvad betyder UTM?

UTM betyder Urchin Tracking Module. UTM-koder bruges til, at få et bedre overblik over, hvilke af dine digitale tiltag, som er trafikskabende. Fx hvis du udsender en nyhedsmail med nogle specifikke kampagner, så sætter du en UTM-kode på, hvor du selv bestemmer beskrivende UTM parametre.

Hvad betyder UX?

UX betyder User Experience. User Experience bruges oftes som en beskrivelse for design og layout på apps og hjemmesider. Det er dog mere korrekt, at beskrive det som den oplevelse brugerne får når du bruger app’en eller hjemmesiden. Så det er ikke kun selve designet, men også hvordan funktionerne fungerer og hvordan det er at bruge selve platformen.

V

Hvad betyder VA?

VA betyder Virtual Assistant. En virtuel assistent kan være en assistent du har hyret til fx, at hjælpe dig med arbejde på dine hjemmesider, og er ofte hyret i udlandet til en lavere timeløn end den man har i Danmark. Arbejdet som en VA udfører kan være alt fra, at koordinere dit arbejde til, at implementere nyt indhold på din hjemmeside.

W

Hvad betyder WWW?

WWW betyder World Wide Web. World Wide Web er en samling af hjemmesider, der er hosted på webservere, som er forbundet til computere via internettet. World Wide Web kan du, som du sikkert ved, da du sandsynligvis bruger det dagligt, tilgå via en web browser.

Hvad betyder WYSIWYG?

WYSIWYG betyder What You See Is What You Get. WYSIWYG er oftest brugt, som en benævnelse for en text editor, hvor det man skriver og ser (altså den formartering teksten har) er sådan som man kommer til, at se det i frontend – altså det som den besøgende også ser.

X

Hvad betyder XHTML?

XHTML betyder Extensible HyperText Markup Language og er en kombination af XML og HTML. 

Hvad betyder XML?

XML betyder Extensible Markup Language og kan sammenlignes med HTML – det er et metasprog, der som regel bliver brugt til dokumentvisning i en browser. XML bliver ofte brugt, når der ønskes en dynamisk side, fremfor den statiske side som HTML generere.  

Y

Hvad betyder YTD?

YTD betyder Year To Date. Det giver næsten sig selv, at Year To Date betyder indeværende år til dato. Oftets brugt, når du fx skal se hvor meget du har omsat for i indeværende år til dato eller en anden metrik, som kan være værdifuld for dig at kende.

Z

Æ

Ø

Å

0-9

Hvad betyder 200?

200 betyder OK og er den status kode man modtager, når ens forespørgelse er blevet modtaget, forstået og behandlet, uden nogen form for indvendinger. 

Hvad betyder 301?

301 betyder Moved Permanently og er den status kode man modtager, når siden for ens forespørgelse er blevet flyttet permanent. Dette er resultatet af et redirect, som sender en til en anden landingsside. 

Hvad betyder 302?

302 betyder Found og er den status kode man modtager, hvis siden fra ens forespørgelse er blevet midlertidigt flyttet. Forskellen på 301 og 302 er, at 301 hentyder til en permanent redirect, hvor 302 kun er midlertidig. 

Hvad betyder 401?

401 betyder Unauthorized og er den status kode man modtager, når ens forespørgelse er uberettiget. Dette skyldes som regel, at man skal være logget ind med de rette loginoplysninger, for at kunne tilgå siden. 

Hvad betyder 403?

403 betyder Forbidden og er den status kode man modtager, når en server har forstået ens forespørgelse, men nægter adgang. Dette skyldes oftest at man ikke har rettigheder til den fil eller mappe som kaldes på. 

Hvad betyder 404?

404 betyder Not Found og er den status kode man modtager, hvis siden eller filen for ens forespørgelse ikke bliver fundet af serveren. 

Hvad betyder 503?

503 betyder Service Unavailable og er den status kode man modtager, hvis serveren er forhindret i at behandle ens forespørgelse. Dette kan skyldes mange ting – bl.a. at serveren er under maintenance.