Der kan være et par forskellige årsager til, at dine søgeords-klik eller query click ikke passer sammen med det totale antal klik – eller den data, som du kan se ud for hver søgeord i Google Search Console.

På billedet nedenfor kan man hurtigt regne ud, at antallet ikke vil komme til at stemme overens – dog skal det nævnes, at listen på billedet selvfølgelig er meget længere end vist. Der er trods alt stadig et stykke vej til de godt 1.600.

Search Console totale klik

2 årsager til, at du ikke kan se en præcis overensstemmelse i din Search Console data

Det er faktisk to relativt simple årsager til, at du ikke har data, som stemmer direkte overens, på trods af at al data vises i Google Search Console.

1.

Google viser dig ikke ALLE de søgninger, som de besøgende har lavet hvor dit website har været synligt i Googles søgeresultater. Google viser dig her et udsnit. Et stort udsnit – men der er alligevel data, som du ikke forelægges.

2.

En anden grund er, at der også kan være meget anonymiseret data. Det er nok den årsage man oftest vil støde på.

Om det præcist er anonymiseret data eller fordi du vises et udsnit af søgninger kan du ikke få et præcist svar på. Så som med så mange andre ting med Googles data og deres synliggørelse af data, så må vi sjusse os lidt frem til nogle skøn, bakket op af så mange data som muligt. Data fra Search Console giver rigtigt gode indsigter, men du skal ikke satse din butik på deres 100% nøjagtighed.

Google siger om Queries og anynomisering

Anonymized queries

 

Very rare queries (called anonymized queries) are not shown in these results to protect the privacy of the user making the query. Anonymized queries are always omitted from the table. Anonymized queries are omitted from the chart totals when you filter by query (either queries containing or queries not containing a given string).

 

If your site has a significant number of anonymized queries, you may see a significant discrepancy between the filtered (Queries containing: some_string) and unfiltered (Queries not containing: some_string) total, because because the anonymized queries have been omitted.

Kilde: https://support.google.com/webmasters/answer/7576553?hl=en (hop ned til sektionen Queries)

OBS på de totale Impressions og Queries

Husk at når du analyserer søgeord, landingssider, CTR og placeringer, så er antallet af impressions ikke et udtryk for ALLE de søgninger, som brugerne har foretaget, men kun dem hvor dit website har været repræsenteret i et eller andet udstræk. Enten ved video-, billede- eller websøgning.

Search Console data og Analytics data matcher heller ikke!?

Ikke nok med, at data i Search Console ikke er præcis og matchende, så matcher dataen fra Search Console og Google Analytics heller ikke.

Den helt korte historie til det manglende match mellem Search Console data og Analytics data skal findes i at de to services måler forskelligt på dataene.

Et Search Console klik er ikke en Analytics session. Og et Analytics klik er ikke et Search Console klik.

Det er et relativt komplekst område at forstå den måde data trackes på. Search Engine Journal er gået helt i dybden med det her.

Men bryg lige en ekstra stor kop kaffe og følg godt med, da dette er for nørder og specialister.